Gonzos Quest

Historien bak

Gonzo’s Quest er utvilsomt blant de mest populære spilleautomatene der ute, og slik har det vært helt siden den tematiske skjønnheten dukket opp på markedet i 2010. Det er den svenske spillutvikleren NetEnt som har skapt spilleautomaten Gonzo’s Quest, derfor kan erfarne spillere forvente både fullkommen grafikk, kule bonusspill og vakre animasjoner. NetEnt er nemlig selve mesterne av 3D-spilleautomater, og det hele begynte i bunn og grunn med Gonzo’s Quest og Starburst (en annen folkekjær favoritt). Gonzo’s Quest handler om modige Gonzo, en fryktløs conquistador som utforsker Amazonasregnskogen på jakt etter den mystiske byen Eldorado. En by av gull, sies det. En by av uendelig rikdom som de innfødte klarte å gjemme i jungelen. Klarer Gonzo å finne frem? Hjelp ham på veien, og bli rikelig belønnet dersom du har hellet med deg! 

Utseendet

Det er den slående 3D-grafikken som virkelig fikk spillere verden rundt til å måpe når NetEnt slapp ut Gonzo’s Quest i 2010. Tyve gevinstlinjer med vakre symboler, omgitt av en tett jungel og selveste Gozo som står og følger med på spillingen fra sidelinjene. Alt er animert, alt er på sin plass, med dype, grundige detaljer og lydeffekter som virkelig skaper en unik atmosfære fra start. Gonzo’s Quest satte igang en rask utvikling av markedet – alle ville gjøre som NetEnt. Alle ville skape tematiske spilleautomater, men de færreste levde opp til den høye standarden som den svenske spillutvikleren satte. Gonzo’s Quest er fortsatt en storfavoritt, selv om NetEnt selv har sluppet en «oppfølger» med navnet Jack and the Beanstalk som skulle ta over noe av pågangen som Gonzo opplevde. 

Symbolene

Her finner du ingen kjedelige kortsymboler eller klassiske symboler fra gamle dager. NetEnt valgte å gjøre ting så grundig som mulig, og symbolene er selve prikken over i-en. Alle symbolene er tatt rett ut fra den mystiske verdenen i regnskogen, der indianerne bygde totempåler med underlige fjes. Disse ansiktene, i ulike farger, har nå blitt en del av Gonzo’s Quest, og alle er like gripende som de er vakre. Siden de alle er forskjellige, er det lett å lære seg de ulike kombinasjonene som kan oppstå på kryss og tvers av 20 gevinstlinjer. 

Funksjonene

Funksjonsmessig er Gonzo’s Quest en innovativ, nytenkende, kreativ spilleautomat som viste nøyaktig hva NetEnt var gode for. Først og fremst spinner ikke hjulene i det hele tatt – symbolene faller i stedet fra oven og blir borte når en kombinasjon oppstår. Når symbolene blir borte, faller symbolene ovenfor ned på den tomme plassen, og gjør rom for helt nye symboler igjen. Slik kan flere gevinster oppstå etter hverandre, og det koster deg ikke en krone. Samtidig vil en multiplier mangedoble gevinstene dine så lenge flere av dem oppstår på rad! Legg til gratisspinn og wildsymboler som hjelper deg med å vinne stort, så har du en fullkommen spilleautomat! 

Innsatsene

NetEnt inkluderer alltid brede innsatsmuligheter i spilleautomatene sine. Du kan satse alt fra et par kroner til over ett hundre per spinn når du spiller Gonzo’s Quest online – Automatspill.org anbefaler dog at du holder deg til rundt ti-tyve kroner per spinn med alle gevinstlinjer aktivert. Legg dessuten merke til at du kan skru på en autospill-funksjon, der du velger antallet spinn du ønsker å spille og lener deg tilbake mens hjulene spinner av seg selv. Meget brukervennlig, noe erfarne spillere har blitt vant med når de prøver ut automater fra NetEnt. 

Gevinstene

Ingen spilleautomat ville vært komplett uten hyppige gevinster. Gonzo’s Quest byr på en rekke spennende funksjoner som gjør utbetalingsraten til en av de høyeste på markedet, samtidig som de ulike symbolene spytter ut solide utbetalinger med nesten hvert eneste spinn. De ulike menneskehodene betaler mest, men det er multiplieren du virkelig bør følge med på. Vinner du fire ganger på rad fra en og samme runde, vil den siste gevinsten din se en 15-dobling av premien! Altså vil selv en minimal kombinasjon gi deg mange ganger innsatsen tilbake. Meget lukrativt! 

Jackpoten

Gonzo’s Quest inneholder ingen progressiv jackpot – dette hadde faktisk blitt for mye for den gjennomsnittlige spilleren. Ikke nok med at Gonzo’s Quest byr på utallige lukrative funksjoner og samtidig er en hyppig brukt bonusautomat man finner i de fleste casinokampanjer, den har også en skyhøy utbetalingsrate på over 95%! En progressiv jackpot hadde gjort det helt unødvendig å prøve noen andre spill, derfor gjorde NetEnt rett i å ikke inkludere noe slikt. 

Spillutvikleren

NetEnt er den dominerende kraften her i Europa. Spillutvikleren som har vært med på å forme markedet. Spillutvikleren alle spillutviklere vil bli. Det er kun Microgaming som i bunn og grunn kan konkurrere med NetEnt, men siden Microgaming fokuserer på et mer internasjonalt marked har de ikke klart å bevege på det svenske selskapets urokkelige posisjon. NetEnt har også gitt ut evige klassikere som Starburst og Jackpot 6000, i tillegg til splitter nye og ekstremt populære spilleautomater som Guns N Roses og The Invisible Man.