Jackpot 6000

Nordmenn har et meget spesielt forhold til Jackpot 6000, den klassiske automaten som dukket opp for syv år siden og sprengte det norske markedet. Dette er en folkekjær automat, et spill vi alle kjenner til, et spill vi alle husker og de aller fleste av oss har prøvd ut en eller annen gang.

Hvis du ble usikker nå, kan vi forandre navnet litt – husker du Jackpot 2000? Den med jokerne? Den med de to saldoene? Superrmeter’n? Den glitrende, fargerike spilleautomaten som var å finne på de aller fleste bensinstasjoner, kiosker og dagligvarebutikker? Den evige favoritten, som folk samlet seg rundt og sto i kø for å spille? Jackpot 6000 er det digitale navnet på denne evige, kjære maskinen. Hvorfor det tredoble tallet? Fordi Jackpot 6000 har tre ganger så styre gevinster som Jackpot 2000, i tillegg til at de er i euro! Altså snakker vi rundt 18 ganger større gevinster, med bredere innsatsmuligheter og tilgjengelighet døgnet rundt! Automatspill.org er spente på å fortelle deg mer om Jackpot 6000. 

Utseendet

Utseendemessig er det kun én ting på Jackpot 6000 som skiller seg drastisk ut fra den originale automaten – tallet 6000. Resten er helt identisk, noe som straks vil vekke nostalgi i norske sinn. Det er selveste NetEnt, den velkjente svenske spillutvikleren, som står bak dette virtuelle underet av en spilleautomat. Derfor kunne man faktisk forvente en nydelig, detaljert grafikk, men overraskelsen var fortsatt stor når Jackpot 6000 dukket opp på nettcasinoene. Alle detaljer er tilstede, og omgivelse rundt selve maskinen minner om en klassisk spillehall – derfor blir atmosfæren perfekt så fort man kommer i gang. 

Symbolene

Jackpot 6000 består av alle de klassiske symbolene man ble så vant til på Jackpot 2000. Se frem til å møte kirsebærene, sitronene, druene, bjellene, stjernene og de sprø jokerne som smiler bredt og spytter ut gevinster. Fargene er tydelige, og spilleautomaten ser helt virkelig ut – spesielt når man spiller på en storskjerm, helst i 4K eller Retina. NetEnt har til og med inkludert de små blinkende lysene bak hvert enkelt symbol, i tillegg til en tro kopi av krone-mynt funksjonen vi alle elsket når vi sto i kiosken og spilte. 

Funksjonene

Hvis du aldri har spilt Jackpot 6000 / 2000 før, kan vi fortelle deg det viktigste med én gang – her finner du verken noen bonusspill eller gratisspinn. Dette er en klassisk spilleautomat som dukket opp lenge før slike nymotens funksjoner dukket opp. Jackpot 6000 byr i stedet på en krone-mynt funksjon der du kan doble enhver gevinst du ikke er fornøyd med (såfremt du gjetter rett!), samt en Supermeter som lar deg vinne den innebygde jackpoten takket være spredte jokere. Det er disse morsomme jokerne som virkelig styrer spillet. Med Supermeter’n i gang er to jokere hvor som helst på skjermen nok til å gi deg en saftig gevinst på flekken. 

Innsatsene

Før i tiden kunne man satse fra 2 til 10 kroner per spinn, avhengig av hvor mange gevinstlinjer du ønsket å spille med. Totalt er det fem gevinstlinjer, altså betalte man 2 kroner per linje og fikk null mulighet til å gå verken over eller under dette beløpet. NetEnt har gitt spillerne langt bredere innsatsmuligheter, fra én lusen krone med alle linjene aktivert til over ett hundre kroner per spinn. Samtidig er gevinstene gjort om til mynter i stedet for valuta, og det er myntverdien du velger selv som bestemmer hvor store gevinstene dine blir. 

Gevinstene

Som sagt handler det om myntverdien når man satser på Jackpot 6000. Vanligvis spiller norske spillere med enten euro eller kroner. Den gjennomsnittlige innsatsen per linje er litt over en euro, altså rundt ti kroner som er myntverdien. Den maksimale gevinsten per spinn er på utrolige 6000 mynter, som dermed blir til 60 000 kroner hvis man satser ti kroner per linje. Tretti ganger mer enn på Jackpot 2000, der 2000 kroner var jackpoten! Samtidig vil tre druer gi deg 60 ganger pengene tilbake, bjellene gir 80 ganger pengene og stjernene gir 100 ganger pengene. Veldig solide gevinster for en klassisk spilleautomat. 

Jackpoten

Jackpot 6000 har ingen progressiv jackpot, til motsetning fra Mega Joker – en annen klassisk, «norsk» spilleautomat som nå også er tilgjengelig på nettet. Altså kan du ikke bli millionær fra å spille denne skjønnheten fra NetEnt. Samtidig er 6000 ganger innsatsen en veldig saftig sum raskt kan bli til mye mer dersom jokerne fortsetter å dukke opp. 

Spillutvikleren

Det er vanskelig å ikke skryte for mye av NetEnt. Denne verdenskjente spillutvikleren har tatt over det europeiske markedet det siste tiåret, og fryder millioner av spillere med sine nye spill hver bidige måned. NetEnt har blitt kjente for den høye brukervennligheten, den fantastiske grafikken og gripende temaene de velger for sine spill. Spilleautomater som Starburst og Gonzo’s Quest har blitt til populære bonusautomater, mens Jackpot 6000 og Jimi Hendrix er kultfavoritter som neppe vil gå av moten det nærmeste århundret.