Mega Joker

Historien bak

Det er nesten umulig å forestille seg en nordmann som ikke har hørt om Mega Joker. Dette var en av de mest populære spilleautomatene i Norge frem til det elendige spilleforbudet fra 2007. Man kunne raskt og enkelt finne Mega Joker overalt i landet – på de fleste bensinstasjoner, kiosker, puber og spillehaller, der spillerne flokket seg rundt denne klassikeren av klassikere. Det var kjipt å miste Mega Joker, og vi på Automatspill.org kunne nesten høre sukket som lød over Norge når maskinene ble fjernet. Heldigvis var den svenske spillutvikleren NetEnt raskt på plass og skapte en virkelighetstro, digital kopi av Mega Joker innen kort. Nå kunne man plutselig spille Mega Joker når som helst, fra komforten av sin egen stue! Det var en drøm som gikk i oppfyllelse, og Mega Joker er fortsatt en av de mest populære spilleautomatene der ute den dagen i dag – til tross for alle de fantastiske, moderne automatene med 3D-grafikk og langt bedre funksjoner. Automatspill.org har skrevet denne anmeldelsen med et bredt smil om munnen!

Utseendet

Her er det ytterst lite å fortelle om. Det beste er at du går og sjekker ut denne klassikeren av en spilleautomat på egen hånd. Mega Joker ser faktisk prikk lik ut den originale maskinen som var å finne i Norge inntil 2007. NetEnt har gjort en utrolig god jobb (som alltid), og klarte å frembringe den unike stemningen som gjorde denne klassikeren til en udødelig legende. Lydene, fargene, detaljene, de små blinkende lysene – alt er på sin plass. Dessuten er Mega Joker skapt slik at man ser omrisset av automaten i helhet, og føler dermed at man står foran den på ekte. Vær forsiktig og ikke kræsj med dataskjermen når du spiller! 

Symbolene

Klassiske symboler vekker alltid nostalgiske følelser hos oss på Automatspill.org. Se frem til alle de klassiske symbolene fra gamle dager – kirsebær, sitroner, vannmeloner, bjeller og skattekister, i tillegg til appelsiner, druer, 7-tall og jokere som er å finne på den øverste skjermen. Her finner du ingen animerte symboler slik mange andre moderne automater skryter av. Alt er gjort for å overholde den klassiske følelsen fra gamle dager. Alt i alt ser Mega Joker helt fabelaktig ut. Alt er der det skal være, inkludert de tradisjonelle knappene nederst på skjermen og de virtuelle plantene som står «bak» maskinen. 

Funksjonene

Hvis du ikke husker funksjonene i Mega Joker, vil vi påminne deg om dem her. Alt er akkurat som på det opprinnelige spillet – det eneste som skiller seg ut er gevinstene. Du har to skjermer å forholde deg til, ikke ulike Jackpot 6000 (en annen klassiker som har gjenoppstått på nettet). Begge to har fem gevinstlinjer over tre hjul, men den nederste er bare begynnelsen av eventyret som er Mega Joker. Når du vinner på den nederste skjermen, kan du enten samle inn gevinstene eller flytte dem opp til Supermeteren. Der satser du det dobbelte, og spinner hjulene på den andre skjermen. Her kan de virkelig store gevinstene oppstå, inkludert den innebygde eller progressive jackpoten! 

Innsatsene

Siden det er NetEnt som står bak Mega Joker, har innsatsnivåene blitt ekstra brede. Før i tiden kunne man satse fra 1 til 10 kroner (avhengig av antallet gevinstlinjer), men nå er innsatsene langt bredere for å passe enhver lommebok. Du kan velge myntverdi og antallet gevinstlinjer, samt innsats per linje. Derfor kan du nå spille med alt fra et par kroner til flere hundre per spinn! 

Gevinstene

Som sagt er det noe mindre gevinster på den nederste skjermen, selv om den elleville jokeren fortsatt kan finne på å gi deg opptil 400 mynter. Tre skattekister gir deg en annen saftig gevinst på 2000 mynter – den største på den nederste skjermen. Når du flytter pengene opp, kan du dog se frem til hyppigere og større gevinster. Det minste du kan vinne på toppskjermen er 100 mynter, til forskjell fra 10 mynter på den nederste skjermen. Jokeren kan dessuten spytte ut 2000 mynter, og jackpoten er innen rekkevidde! 

Jackpoten

Den største forskjellen mellom den opprinnelige Mega Joker og den digitale versjonen, er en progressiv jackpot som forandrer hele spillbarheten. Ja, her kan du faktisk bli rimelig rik hvis du har flaksen med deg! Mega Joker har spyttet ut jackpoter på flere hundre tusen kroner med jevne mellomrom, noe man bare kunne drømme om før i tiden! Automatspill.org anbefaler derfor på det sterkeste at du prøver du Mega Joker så raskt som mulig – uansett om du er fra den eldre garden som savner klassikeren, eller er en yngre spiller på jakt etter nådeløs spenning. 

Spillutvikleren

NetEnt er den desidert mest populære spillutvikleren her i Europa, og slik vil det nok forbli i lang stund fremover. Det svenske selskapet har vokst ufattelig det siste tiåret, mye takket være ekstremt populære spilleautomater som Mega Joker og Jackpot 6000. NetEnt har dessuten skapt flere bonusautomater som du garantert vil prøve ut etter hvert som du utforsker casinouniverset – Starburst og Gonzo’s Quest står kare for å underholde deg!