Old Timer

Historien bak

Old Timer er en typisk, klassisk spilleautomat fra spillutvikleren Betsoft. Selv om Betsoft i senere tid har valgt å fokusere på tematiske spilleautomater med 3D-grafikk, har de samtidig skapt flere fantastiske klassikere som fortsatt blir satt pris på av utallige spillere – både fra den elde garde og fra den yngre generasjonen. Old Timer er et ypperlig eksempel, selv om Automatspill.org også kan anbefale Mega Jackpot, der du faktisk kan bli multimillionær på flekken. Old Timer er ikke like detaljer som Mega Jackpot eller Jackpot 6000 fra konkurrenten NetEnt, men den er fortsatt en vakker maskin som straks vil vekke minner blant de mest erfarne spillerne der ute. Prøv den ut nå med en gang, eller les vår Old Timer omtale for å finne ut mer om hva som venter deg. 

Utseendet

Old Timer drar spilleren inn i et fysisk casino, eller i en spillehall slik man hadde på Oslo Sentralstasjon før i tiden. En ordentlig spillehall, der automatene står side om side mens menneskene flokker seg rundt dem. Old Timer ser nesten ut til å stå foran deg – spesielt om du spiller på storskjerm. Man vil nesten strekke armen ut mot skjermen og trykke på de originale knappene, såpass godt er den lagd. Samtidig må vi si at Betsoft fortsatt var et ungt selskap når Old Timer ble lansert, derfor er ikke grafikken like god som i deres nyere klassiske maskiner. 

Symbolene

Old Timer byr på rene, klassiske symboler i alle de rette fargene. Se frem til et nytt møte med appelsiner, sitroner, druer, vannmeloner, bjeller, pærer, kirsebær, 7-tall og kongekroner som alle spytter ut gevinst etter gevinst. Old Timer har fem gevinstlinjer på to skjermer, og symbolene er noe annerledes avhengig av hvilken skjerm du spiller på. Appelsiner, sitroner, kirsebær og pærer er de lavest betalende, mens bjeller, 7-tall og kongekroner kan gi deg en saftig utbetaling. Dessuten har alle symbolene vakre farger og blinkende lamper bak seg, noe som tilrettelegger for en uforglemmelig, klassisk opplevelse.

Funksjonene

Glem gratisspinn, bonusspill, gamblefunksjoner og annet moderne vrøvl. Old Timer er en klassisk maskin, og inneholder derfor kun de vanligste, klassiske funksjonene fra gamle dager. Vi har allrede nevnt de to skjermene – disse har tre hjul her og kommer med fem gevinstlinjer, derfor er det lett å følge med på hvert enkelt spinn. Når du spiller på den øverste skjermen må du satse ekstra høye beløp per spinn, og jo mer du satser desto flere «nudges» får du. Funksjonen er den samme som i Mega Jackpot – hjulene vil flytte på seg automatisk for å hjelpe deg med å sette de beste gevinstene. Dette skjer automatisk, og med litt hjelp kan du sitte igjen med opptil 6000 mynter i gevinst! 

Innsatsene

Digitale spilleautomater har alltid brede innsatsmuligheter enn deres fysiske motparter, derfor kan de fleste spillere lett finne et behagelig nivå å spille på. Old Timer er ikke et unntak – her kan du også velge både myntverdi, antallet mynter per linje, og antallet gevinstlinjer. I bunn og grunn betyr det at du kan satse mellom 1 krone og 100 kroner per spinn, avhengig av hvor fet lommeboken din er. Jo mer du satser, desto høyere er gevinstene, men Automatspill.org anbefaler at du holder deg på et nivå der du kan spille minst 100 runder med din gjeldende saldo.

Gevinstene

Som sagt varierer gevinstene veldig mye, spesielt mellom de to ulike skjermene. Det er den øverste skjermen som virkelig kan gjøre deg rik, men den nederste kan også by på overraskelser. Blant annet kan du vinne opptil 6000 mynter dersom tre dollartegn dukker opp på skjermen. På den øverste skjermen er det kongekronene det handler om – treffer du på tre av disse, vil 6000 mynter spyttes ut også her. Forskjellen er at du har nudges som hjelper deg på den øverste skjermen, altså er sannsynligheten for å vinne mye, mye høyere!

Jackpoten

Old Timer har ingen progressiv jackpot, til forskjell fra den noe nyere Mega Jackpot (som også er skapt av Betsoft). Samtidig kan Old Timer skryte av en rimelig saftig innebygd jackpot på 6000 mynter fra én gevinstlinje. Fylles den øverste skjermen med kongekroner, kan du altså sitte igjen med 30 000 mynter som gevinst. Har du valgt 10 kr per mynt i innstillingene, betyr dette 300 000 kroner i teoretiske gevinster. Ikke verst for en gammel klassiker, eller hva? 

Spillutvikleren

Betsoft har vist seg å være eksperter på det aller meste. De har prøvd seg frem gjennom årene og skapt en rekke fantastiske spill i flere ulike sjangere. Deres klassiske spilleautomater har dessverre gått i glemmeboksen for mange, bortsett fra den evig populære Mega Jackpot. Betsoft fokuserer for tiden på tematiske spilleautomater med 3D-grafikk, og det er nettopp slike maskiner folk flest forventer å se når de hører at Betsoft har lansert et nytt spill. Old Timer er dog det beste unntaket, sammen med Mega Jackpot.